Moet u zich laten keuren bij het CBR vanwege uw leeftijd? Dan kunt u terecht voor de Rijbewijskeuring Ouderen bij Rijschool in Rotterdam.

Het is begrijpelijk dat u vragen heeft over de Rijbewijskeuring Ouderen. In dit artikel geven we u meer informatie over uw situatie en welke stappen u moet volgen.

Wat moet je doen?

Hieronder vindt u een overzicht van de regels die gelden voor het verlengen van uw rijbewijs op basis van uw leeftijd:

  • Bent u jonger dan 60 jaar? Als uw rijbewijs voor uw 60ste verjaardag verlengd wordt, is deze 10 jaar geldig en hoeft u niet gekeurd te worden.
  • Bent u tussen 60-65 jaar? Als uw rijbewijs verlengd wordt, is deze 10 jaar geldig en hoeft u geen medische keuring te ondergaan.
  • Bent u tussen 65-70 jaar? Als uw rijbewijs verlengd wordt, is deze geldig tot uw 75ste verjaardag. Een medische keuring is niet nodig.
  • Bent u tussen 70-75 jaar? Als uw rijbewijs verlengd wordt, is deze 5 jaar geldig. U hoeft alleen medisch gekeurd te worden als uw oude rijbewijs verloopt op uw 75ste verjaardag of daarna.
  • Bent u 75 jaar of ouder? Uw rijbewijs is 5 jaar geldig en een medische keuring is verplicht in alle gevallen.

Let op: als u bepaalde aandoeningen heeft of medicijnen gebruikt, kan het zijn dat u ook voor uw 60ste verjaardag al gekeurd moet worden. Neem voor meer informatie hierover contact op met het CBR.

Keuringsleeftijd

In 2014 heeft Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) een wijziging doorgevoerd in de leeftijd waarop rijbewijsbezitters zich moeten laten keuren. Vanaf 1 januari 2014 is de keuringsleeftijd voor oudere rijbewijsbezitters verschoven naar 75 jaar, terwijl dit voorheen vanaf 70 jaar was. Daarnaast is de geldigheidsduur van rijbewijzen voor bestuurders tussen de 60 en 70 jaar verlengd. Zo is een nieuw rijbewijs nu 10 jaar geldig voor bestuurders tot 65 jaar, terwijl de geldigheidsduur na de 70e verjaardag is verkort naar 5 jaar.

rijbewijs keuring ouderen

Wanneer u een verlenging van uw rijbewijs aanvraagt en u vanwege een medische aandoening of medicijngebruik een rijbewijs heeft dat korter dan 10 jaar geldig is, blijft de rijbewijskeuring verplicht.

Wat moet ik doen nu ik mijn rijbewijskeuring voor ouderen heb?

Onze Rijschool in Rotterdam zal u volledig begeleiden om de CBR keuring goed te laten verlopen.

Stap 1 is om contact op te nemen met uw arts en/of het CBR. Vervolgens moet u een Eigen Verklaring invullen. Na het contact met uw arts en/of het CBR zal duidelijk worden welke stappen er moeten worden genomen.

Waarop letten de artsen tijdens de keuring Rijgeschiktheid?

Tijdens de keuring letten de keuringsartsen onder andere op het gezichtsvermogen, het functioneren van de armen en benen en de bloeddruk. In de meeste gevallen kunnen bestuurders na de keuring weer veilig de weg op, soms na een kleine aanpassing zoals sterkere glazen of een bril.

Wat kan Demo-opleidingen voor me betekenen?

Onze Rijschool in Rotterdam biedt opfrislessen aan voor zowel schakel als automaat voertuigen in voorbereiding op een CBR keuring. Er wordt bij u thuis opgehaald en na afloop van de les ook weer thuis afgezet.

×

RIVM-Proof

Hier de tekst v.w.b. de melding gezien de huidige corona maatregelen. In deze pop-up kunnen allerlei meldingen worden gedaan. Zodat zowel nieuwe als huidige klanten op de hoogte gehouden worden.

Heb je een vraag? Wij helpen graag!