5/5

4.8/5 (700+ reviews)

Eigen verklaring

Je bent als bestuurder zelf verantwoordelijk voor je eigen veiligheid en voor die van anderen natuurlijk. De wet geeft aan dat je pas mag rijden als je rijgeschikt bent. Het wil zeggen dat je zowel lichamelijk als geestelijk in staat moet zijn om te kunnen rijden. Als je bijvoorbeeld gezondheidsproblemen hebt, of je hebt een beperking, dan mag je niet altijd de weg op. Ook als je medicatie gebruikt die invloed kan hebben op het rijden, mag je niet altijd de weg op. Daarom zal het CBR beoordelen of je rijgeschikt bent. Er worden dan een aantal vragen aan je gesteld over je gezondheid. 

Eigen verklaring met DigiD

Als student heb je vaak een DigiD account en dan kun jij een Eigen Verklaring kopen op Mijn CBR. Je ziet via het keuzemenu welke verklaring op jou van toepassing is en welke stappen je daarvoor moet zetten. Aan de hand van je โ€˜eigen verklaringโ€™ zal beoordeeld worden of je rijgeschikt bent. Binnen vier weken krijg je daar een bericht over van het CBR.

5/5 - (20 stemmen)

Gratis proefles

Benieuwd naar onze rijlessen? Plan een gratis proefles in!

Start met je rijbewijs met een gratis proefles!

Op zoek naar een rijschool in de regio Rotterdam en omgeving? Meld je snel aan!

×

RIVM-Proof

Hier de tekst v.w.b. de melding gezien de huidige corona maatregelen. In deze pop-up kunnen allerlei meldingen worden gedaan. Zodat zowel nieuwe als huidige klanten op de hoogte gehouden worden.

Heb je een vraag? Wij helpen graag!